Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

Δεν βρίσκω τίτλο


Σήμερις θα κάνουμε βαθυστόχαστες αναλύσεις (όχι παίζουμε).

Ας τσεκάρουμε το πολιτικό ποιον των Ελληνων. Ως γνωστον οι Έλληνες ηταν ενας βαθυτατα πολιτικοποιημενος λαός που τα κομματα καταφεραν να τον κανουν αδιαφορο κτλ, κτλ, κτλ. Μαλιστα. Ουδέν σχόλιον για τις ευθύνες του πολιτικοποιημένου. Ολο οι άλλοι φταίνε έτσι κι αλλιώς. Άλλωστε ο πρώτος που θα ορμήξει να εκμεταλλευτεί τη διαφθορά και την αδιαφάνεια που "καταδικάζει" είναι ο ίδιος ο "κυριαρχος λαός" (αλλο ωραίο ανέκδοτο αυτό).

Τέλος πάντων ένας ωραίος τρόπος για να "μετρήσεις" το αισθητήριο ενός λαού είναι τα συνθήματα που ακούγονται στις εκλογές. Ιδίως αν τα δείς με λίγα χρόνια διαφορά. Θα μου πείς, "Εδώ και τώρα αλλαγή" λέγανε το 81, "εδώ και τώρα αλλαγή" λένε το 2009. Δεν μπορώ να πώ, κάναμε βήματα μπροστά.

"Ο λαός δεν ξεχνά, οργανώνεται , νικά". Σύνθημα του Αντρίκου αν θυμούνται οι παλιότεροι. Τριάντα σχεδόν χρόνια αργότερα ο λαός έχει ξεχάσει πως τον λένε και που γεννήθηκε, οργανώνεται μόνο για καμιά καλή παρτούζα και νικά μόνο αν την τελευταία 12ετία υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. (χοχοχο σορι Τζονι)

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας. 1977 και "παρέλαβε χάος-έφτιαξε κράτος" και "η Ελλάδα ψηφίζει Καραμανλή". 2004 και "παρέλαβε χάος-έφτιαξε κράτος" και "η Ελλάδα ψηφίζει Καραμανλή". Κοίτα κατι συμπτώσεις. Προοδος.

Ίσως τελικά να είχαν δίκιο όσοι απαιτούσαν "αλλαγή , 2η κατανομή" και "αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ;". Κρίμα που δεν θα το μάθουμε καθώς το ΚΚΕ δοκιμάζει τα τελευταία 50 χρόνια την τακτική της κυτταρικής διαίρεσης έχοντας γίνει περίπου 30 κόμματα αν μετράω σωστα.

Γι' αυτό συμπολίτες, συμπλογκίτες και συμπλόγκισες η λύση είναι μία. Ψηφίστε Βρασίδα για δημοκρατία, σοσιαλισμό, φιλελευθερισμό, κομμουνισμό και δαρβινισμό, όλα σε ένα. Ψηφίστε Βρασίδα γιατί ξέμεινα απο τσιγάρα, μπύρες και λεφτά και όσο να 'ναι οι φόροι σας θα βοηθήσουν τον ηγέτη Βρασίδα να πάει την Ελλάδα πιο πάνω. Ακόμα πιο πάνω.

Στον τρίτο όροφο που πουλάνε τα πιοτά.

Τζονι, θα βρείς ένα έμβλημα για το κόμμα;

4 σχόλια:

 1. Ρε Βρασίδα σαν αργά δε θυμήθηκες να φτιάξεις κόμμα? Τώρα που πέρασε η περίοδος(όχι μωρέ της γκόμενας η εκλογική) πως θα πάρεις ψήφους??
  Οργανώσου για τις επόμενες και εδώ είμαστε έτσι και αλλιώς η ψήφο μας εδώ και χρόνια πάει στο βρόντο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ψηφίζουμε Βρασίδα,
  για μιά νέα πατρίδα,
  ψηφίζουμε Βρασίδα,
  να σώσει την πατρίδα !

  Οοοοκ, πάω να κάνω εμ-βλήματα να διαλέξεις ενα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Zoyzoy οι ευρωεκλογες ειναι της πλακας. Κομματα της δυναμικης του Αστοδιάλογου κατεβαινουν μονο σε εθνικες εκλογες χοχοχο

  Τζονι αυτο δεν ειναι έμβλημα
  αυτο δεν ειναι σήμα
  αυτό είναι ενας σεισμός
  που πλήττει την πατριδα

  Ωραιο ρε Τζονι, δημοκοπικό χοχοχο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ψηφίζω Βρασίδα και μάλιστα δαγκωτό! Φιλιά!

  Υ.Γ.Περάστε αν θέλετε από το μπλογκ μου για να παραλάβετε το βραβείο σας :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή